Uživatel: Host
Přihlásit


Poděkování za finanční příspěvek


motto: Kdo něco chce - tak pro to musí něco dělat - teprve potom to bude mít
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
















Olympiáda dětí a mládeže Krišpína - 26.01.2017 17:27:02

 
Olympiáda dětí a mládeže České republiky je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, dorostenců a dorostenek, kadetů a kadetek. ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003. Zimní olympiáda dětí a mládeže měla premiéru v únoru roku 2004 a mladé sportovce hostil Středočeský kraj. ODM je největší sportovní akcí svého druhu u nás.

V roce 2017 hostí Jihomoravský kraj v termínu 24.-29. června Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže. Pořadatelé vypsali 22 sportovních odvětví, soutěže v orientačním běhu se budou konat v Brně. Návrh nominačních kritérií byl schválen na VH Olomouckého krajského svazu ČSOS. Olomoucký kraj bude celkem reprezentovat 8 závodníků, k dispozici jsou informace k LODM s termíny nominačních závodů.
Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže se uskuteční v roce 2018 na sportovištích v Pardubickém kraji s olympijským centrem v Litomyšli. Pořadatelé vypsali 9 sportovních odvětví, lyžařské soutěže (běh na lyžích, biatlon a lyžařský orientační běh) se budou konat v Letohradu. Na ZODM 2018 budou moci startovat dívky a chlapci ročníků narození 2002 – 2006. Olomoucký krajský svaz připravil plán přípravy a vyzývá zájemce o přípravu na LOB na Hrách VIII. ZODM k zaslání přihlášky mailem do 15.2.2017 Dušanu Vystavělovi (dusanvystavel@seznam.cz) nebo Marku Otrubovi (otruba@gemo.cz).
 

SCM - Sportovní centrum mládeže Všichni

Ples 2024

Počet přístupů
Celkem: 1208124
Týden: 6373