Uživatel: Host
Přihlásit


Poděkování za finanční příspěvek


motto: Kdo něco chce - tak pro to musí něco dělat - teprve potom to bude mít
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
















EYOC a JWOC v roce 2019 Krišpína - 20.07.2019 12:24:35

 

Mistrovství Evropy dorostu (EYOC European Youth Orienteering Championships) se v letošním roce konalo v termínu 28.-30. června ve městě Grodno v Bělorusku. Na startu byli závodníci z 31 zemí, v každé kategorii (tj. W16, W18, M16, M18) běželo kolem stovky závodníků.
Na programu byla klasická trať, závod tříčlenných štafet a sprint. Klasika a štafety se běžely ve smíšeném lese s různou průběžností a omezenou viditelností, sprintový závod se konal v historickém centru města Grodno.
Tým České republiky obsadil v celkovém hodnocení 2. místo v soutěži národů. Čeští reprezentanti vybojovali celkem 4 zlaté, 1 stříbrnou a 1 bronzovou medaili. První cenné reprezentační zkušenosti získal Adam Valík v kategorii H16.

Webová stránka EYOC 2019 Bělorusko


Mistrovství světa juniorů (JWOC Junior World Orienteering Championships) se konalo v od 6. do 12. července v Dánsku v Silkeborgu. Na startu byli závodníci z 41 zemí (182 juniorů a 162 juniorek), na programu bylo pět závodů v šesti dnech: sprint, long, kvalifikace middlu, middle a tříčlenné štafety.
V soutěži národů skončila reprezentace České republiky na 6. místě. Nejlepší závodnicí české týmu byla Terka Janošíková, která vybojovala bronzovou medaili na krátké trati, byla šestá ve sprintu i na longu, a finišovala na 5. místě v závodě štafet. Závod štafet byl úspěšný i pro kluky, kteří obsadili také 5. místo. Štafetu rozběhl na výbornou Víťa Horčička. :)
Více o průběhu šampionátu je ke shlédnutí v záznamu České televize MS juniorů 2019 Dánsko

Webová stránka JWOC 2019 Dánsko

 

SCM - Sportovní centrum mládeže Všichni

Ples 2024

Počet přístupů
Celkem: 1208124
Týden: 6373