Uživatel: Host
Přihlásit


Poděkování za finanční příspěvek


motto: Kdo něco chce - tak pro to musí něco dělat - teprve potom to bude mít
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
















ŠTERNBERSKÝ 1/2 MARATON 2022 – ZMĚNA TRASY Zdenek - 12.09.2022 07:35:22

 
Ahoj běžci,
do startu čtvrtého ročníku ŠTERNBERSKÉHO 1/2 MARATONUTONU zbývá 16 dnů (datum konání středa 28. září 2022).
Na základě souběhu několika různých okolností jsme provedli pár, níže uvedených, změn.

Tou hlavní, je změna trasy půlmaratonu a běhu na 10 km (půlmaraton dva okruhy, běh na 10 km jeden okruh).

Již avizovanou změnou je, že funkční tričko bude součástí startovního balíčku pro účastníky půlmaratonu i běhu na 10 km. Prosíme všechny, kdo tak neučinili, aby nahlásili velikost trička (SMS na telefonní číslo: +420 727 912 969 nebo e-mailem: behejsternberk@centrum.cz).

Věříme, že nová trasa bude pestřejší pro účastníky závodu, zvýší atraktivitu závodu z pohledu diváků a přispěje k intenzivnějšímu kontaktu mezi diváky a běžci. V neposlední řadě dojde ke snížení organizační náročnosti pro pořadatele a závod bude v těsnějším kontaktu s městem Šternberk.

Dále připomínám, že přihlášení (registrace) na ŠTERNBERSKÝ 1/2 MARATON a běh na 10 km je možné pouze on-line prostřednictvím informačního systému Českého svazu orientačních sportů ORIS na webu: https://oris.orientacnisporty.cz/Zavod?id=7109. Registrace byla prodloužena do 18. září 2022.
Přihlášení na kondiční běh na 1,5 km je možný on-line nebo v den startu na místě.

Popis trati:
Start a cíl půlmaratonu a běhu na 10 km bude stejně, jako v loňském roce, na parkovišti před areálem společnosti MJM, a.s.
Účastníci obou závodů odstartují z parkoviště a poběží po panelové cestě směrem na Šternberk, u železničního přejezdu odbočí vlevo do místní části Lhota. Po proběhnutí Lhoty budou pokračovat směrem na Obec Lužice. V obci Lužice poběží kolem fotbalového hřiště a zahrádek, dále přes náves a potom po cyklostezce směrem na Šternberk. Ve Šternberku budou pokračovat cestou za vlakovým nádražím a po panelové cestě naběhnou na cyklostezku „Hvězdná“ směr Štarnov s obrátkou za nadjezdem na Štarnov a po stejné trase zpět do Šternberka. Povrch trasy: asfalt, šotolina a zámková dlažba.

Na změnu trasy navazuje umístění Občerstvovací stanice na panelovou cestu před areálem společnosti MJM, a.s. (pro běžce na 10 km bude k dispozici 1 x a pro běžce půlmaratonu 3x).

Za realizační tým závodu ŠTERNBERSKÝ 1 MARATON

Zdenek Poštulka
ředitel závodu

 

-- Neurčeno -- Všichni

Ples 2024

Počet přístupů
Celkem: 1208124
Týden: 6373